Deserturi

#retete placinte #praline #placinta #cartofi dulci

Placinta cu cartofi dulci si praline

Placinta cu cartofi dulci si praline este cremoasa, gustoasa si parfumata. Este ideala pentru mesele de duminica in familie. Se serveste rece cu sos de ciocolata.


Ingrediente pentru placinta cu cartofi dulci si praline

  • 400 grame piure de cartofi dulci
  • 80 grame zahar
  • 50 ml sirop de artar
  • 1 linguritaghimbir cristalizat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3 oua
  • 200 ml lapte batut
  • aluat pentru placinta
  • 20 grame unt
  • 20 grame zahar brun
  • 10 ml lapte
  • 100 grame nuci
  • 100 grame bezele
  • sare


Cum se prepara placinta cu cartofi dulci si praline


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol, amesteca cartofii dulci cu zaharul, siropul de artar, ghimbirul, scortisoara, nucsoara si sarea. Adauga si ouale si amesteca bine. Incorporeaza apoi si laptele batut. Intinde aluatul intr-o tava rotunda si toarna umplutura. Da la cuptor pentru 30 de minute.

Intr-o cratita, topeste untul si adauga zaharul brun, siropul de artar si laptele. Amesteca si lasa pe foc sa fiarba.

Scoate placinta din cuptor, presara deasupra bezelele, nucile si sosul de zahar. Mai da la cuptor pentru 20 de minute. Scoate apoi de la cuptor si lasa sa se raceasca o ora.


Cum se serveste placinta cu cartofi dulci si praline

Placinta cu cartofi dulci si praline se serveste cu frisca si sos de caramel.

Sursa foto: tasteofhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare