Deserturi

#desert pere cu scortisoara #desert pere #desert Martha Stewart #desert

Pere cu pesmet si scortisoara, un desert savuros "semnat" Martha Stewart

Un desert simplu de preparat e ideal in weekendurile in care ai vrea si sa lenevesti, dar si sa mananci ceva bun de sa te lingi pe degete. Rasfata-te pe tine si pe cei dragi cu un desert savuros propus de celebrul chef Martha Stewart: pere cu pesmet si scortisoara. E un "dulce" foarte aromat, pe care vei ajunge sa il prepari la nesfarsit.

 

Pere cu pesmet si scortisoara

Sursa foto: marthastewart.com

Ingrediente:

  • 3 cesti crutoane din paine
  • 6 linguri unt
  • 2/3 ceasca zahar
  • o lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 1 praf de sare
  • 3/4 cana de suc de mere
  • doua linguri suc de lamaie
  • 8 pere bine coapte


Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Decojeste painea, apoi rupe-o in bucati si pune-le intr-o tava, pe o foaie de copt. Iti trebuie cam trei cani de crutoane. Da-le la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand crutoanele devin aurii. Scoate-le si cand s-au racit, pune-le intr-o punga din plastic cu fermoar si zdrobeste-le cu un ciocan de bucatarie sau cu un facalet pentru a obtine un pesmet cu textura mare. Bucatelele de paine uscata ar trebui sa aiba aproximativ dimensiunea unui bob de mazare.

Intr-o tigaie, topeste untul la foc mediu, apoi amesteca-l intr-un bol cu pesmetul, zaharul, sarea, scortisoara, praful de ghimbir, sucul de lamaie si cu jumatate de cana de suc de mere. Amesteca si lasa deoparte timp de 10 minute pentru ca sucul sa patrunda bine pesmetul.

Intre timp, curata perele de coaja si de cotor si taie-le cubulete. Pe o tava aseaza hartie de copt si castronele metalice adanci. Imparte in ele perele taiate, alternandu-le cu cate o lingura de aluat din pesmet. Ai grija ca ultimul strat sa fie de pesmet. La final, mai toarna deasupra cate o lingura de suc de mere.

Acopera vasele cu o hartie de copt, apoi cu o folie din aluminiu si coace desertul pentru 30 de minute. Scoate foliile si mai lasa 15 minute pana se rumenesc bine. Serveste desertul cu o lingura de frisca deasupra.

Cine este Martha Stewart

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen.

Sursa foto: blogs.denverpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare