Deserturi

#pasca #placinta #acasa.ro #reteta #culinar #stafide #pasti #retete paste

Pasca de Paste cu stafide

Pasca din branza dulce cu stafide este pe masa de Paste in fiecare an. Ne place pentru ca este un desert dulce si foarte usor.

Ingrediente pentru pasca de Paste cu stafide:
 

 Compozitia 1:

  • 1 kg sau ½ Kg branza vaci
  • preferabil dietetica, nu crema
  • un pumn de stafide
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 1 iaurt mic
  • zahar dupa gust
  • vanilie
  • coaja de lamaie.

Compozitia 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • coaja lamaie.

Cum se prepara pasca de Paste cu stafide:
 

Se amesteca ingredientele din compozitia 1.

Ingredientele din compozitia 2 se amesteca si se face un aluat asemanator pandispanului, care se toarna intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu faina.

La mijloc se toarna compozitia (I) si se amesteca cu lingura de lemn, circular, fara sa ajungi la fundul si marginea tavei, incat cele doua compozitii sa se amestece, iar deasupra se toarna un ou batut cu iaurtul.

Se da la cuptor 30 min, pana se rumeneste.

 

Cum se serveste:
 

Pasca se serveste rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete