Deserturi

#papanasi cu branza #papanasi reteta #papanasi pufosi #retete papanasi #papanasi #retete romanesti #reteta papanasi

Papanasi pufosi, cu brazna de vaci, perfecti pentru un weekend relaxant

Papanasii sunt un desert romanesc, de care ar trebui sa ne bucuram mai des. Acestia pot fi preparati foarte usor acasa, fara a fi nevoie sa petreci prea mult timp in bucatarie. In plus vor fi mult mai gustosi decat cei cumparati.

Ingrediente pentru papanasii pufosi

  • 500g branza de vaci cat mai grasa
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit

Pentru servit:

  • smantana
  • dulceata (de visine sau fructe de padure)

Cum se prepara papanasii pufosi

Intr-un castron pentru mixer adauga branza, zaharul, ouale, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, cremoasa.

Separat, intr-un alt recipient amesteca faina cu un praf de sare si praful de copt.

Adaiga faina peste amestecul de branza si framanta aluatul cu mainile. Daca nu se dezlipeste de maini astfel incat sa poata fi modelat, poti sa mai adaugi putina faina. Atentie insa! Aluatul trebuie sa fie usor moale si lipicios nu o coca tare, cum este cea de gogosi.

Imparte aluatul obtinut in 8 bucati egale. Din fiecare bucata rupe o bila mica de aluat(cat o muca), iar restul de aluat modeleaza-l pentru a obtine un covrig rotund.

Prajeste papanasii in baie de ulei, apoi scoate-i pe un prosop de bucatarie de hartie, care sa absoarba grasimea in exces.

Adauga papanasii pe farfurie cat sunt calzi si umple-i cu smantana si dulceata din belsug. Deasupra fiecarui papanas adauga bila de aluat.

Serveste-i imediat, cat sunt calzi!

Sursa foto: dracula-cakes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare