Deserturi

#oua #desert #vanilie #faina #unt #dulceata #gris # mancare traditionala #papanasi

Papanasi cu dulceata

Papanasii constitue un desert foarte indragit in Romania si sunt in general serviti la mesele traditionale.
 

Ingrediente pentru papanasii cu dulceata
 

  • 300 gr branza de vaci
  • 4 linguri dulceata
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura gris
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • zahar pudra.
     

Cum se prepara papanasii cu dulceata
 

Paseaza branza cu o furculita, apoi adauga cele doua oua, faina, grisul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amesteca foarte bine pentru omogenizare, pana cand obtii un aluat. Formeaza doua gogosi pentr papanasi , gaurite in mijloc si doua mingii mai mici.

Incinge untul intr-o tigaie si prajeste gogosile pe ambele parti, cateva minute, pana cand sunt gata. Scoate-le apoi pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.
 

Cum se servesc papanasii cu dulceata
 

Aseaza forma gaurita pe o farfurie, umple gaura cu dulceata, aseaza peste ea gogoasa mai mica, rotunda, pudreaza cu zahar praf si serveste.
 

Sursa foto: bistro9.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare