Deserturi

#risotto #orez # retete orez #orez cu dovleac #orez banane

Orezul, ingredientul vedeta din bucataria ta. 2 retete de toamna sanatoase si gustoase

Orezul este unul dintre ingredientele din camara care se preteaza la o multime de mancaruri si retete, devenind un aliment de baza pe masa multor familii. Daca punga de orez din dulap iti face cu ochiul si te provoaca sa o folosesti in preparatele pe care le gatesti pentru cei dragi, in acest weekend, noi iti facem decizia mai usoara, sugerandu-ti doua retete pe cat de delicioase, pe atat de sanatoase si adaptate sezonului de toamna!


1. Risotto cu dovleac



Ingrediente
 

  • 5 cani de supa de pui sau legume;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 3 cepe medii, tocate marunt;
  • 3 cani de dovleac, taiat cubulete de 1.5 cm grosime;
  • 2 cani de ciuperci tocate marunt;
  • 1/4 lingurita piper negru macinat;
  • 1/2 lingurita de cimbru;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/8 lingurita pudra de sofran;
  • 1/2 cana de vin alb;
  • 1/2 cana de parmezan ras.



Mod de preparare:

Pune supa pe foc, la fiert. Intre timp, caleste legumele, intr-o tigaie pe care o pui la incins, cu ulei. Adauga ceapa si las-o sa se caleasca, un minut, apoi adauga si ciupercile si dovleacul, si mai lasa cinci minute pe foc. Dupa aceea, asezoneaza legumele cu cimbru, sare, piper si sofran, iar dupa 30 de secunde, adauga orezul si mai lasa-l un minut, pe foc, in tigaie. Toarna vinul si lasa-l sa fiarba un minut, apoi adauga treptat supa fierbinte peste legume. Orezul si legumele trebuie fierte in jur de 30 de minute in supa. Stinge apoi focul si pune parmezanul pe deasupra.


2. Budinca de orez cu banane, fara lapte



Ingrediente:
 

  • 1 cana de orez basmati, brun;
  • 2 cani de apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/3 cana de zahar brun;
  • 3 cani de lapte de orez;
  • 1 lingura de lapte de orez;
  • 1/2 lingurita scortisoara, macinata;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita amidon de porumb;
  • 4 banane medii.



Mod de preparare:

Amesteca orezul, apa si sarea intr-o oala pe care o pui la fiert. Acopera oala cu un capac si lasa orezul sa fiarba cam 45 de minute, pana absoarbe toata apa. Toarna apoi cele 3 cani de lapte de orez, zaharul si scortisoara, mareste focul si amesteca continuu, aproximativ 10 minute.

Amesteca amidonul de porumb cu lingura de lapte de orez ramasa, pana devine o pasta, apoi toarna-l in budinca de pe foc. Mai lasa budinca sa fiarba aproximativ 10 minute, pana cand se ingroasa, de la amidon, si apoi stinge focul.

Paseaza doua banane, adauga-le in budinca, impreuna cu esenta de vanilie. Amesteca-le bine, apoi baga preparatul la frigider, timp de doua ore. Foloseste cea de-a treia banana pentru a decora budinca in farfurie, la momentul servirii.

Sursa foto: sdoeden.areavoices.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare