Negresele cu sfecla rosie sunt un desert bun, mai putin savuros decat negresele simple, dar totusi au aroma intensa de ciocolata.
Ingrediente pentru negrese cu sfecla rosie
- 400 grame sfecla rosie
- 200 grame ciocolata neagra
- 25 grame pudra de cacao
- 1 lingura extract de vanilie
- 100 grame faina
- 250 grame zahar pudra (brun)
- 500 grame unt nesarat
- 3 oua
Cum se prepara negresele cu sfecla rosie
Curata sfecla, taie-o in bucati mari si pune-o intr-un castron bun pentru cuptorul cu microunde si cu capac. Las-o in cuptor in jur de 10 minute, pana devine frageda.
Incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius si pune sfecla. Topeste intr-o tigaie untul si ciocolata. Pune sfecla intr-o sita, ca sa scapi de surplusul de lichid. Apoi pune bucatile de sfecla, untul, ciocolata si vanilia intr-un blender. Mixeaza foarte bine, ca sa obtii o pasta omogena foarte fina.
Pune zaharul si ouale intr-un castron si bate-le bine manual sau cu mixerul. Peste compozitia de oua toarna compozitia de sfecla si amesteca in asa fel incat sa intre aer. Adauga faina si pudra de cacao. Ar trebui sa se formeze un aluat moale.
Unge o tava cu unt si toarna compozitia. Baga la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand prajitura a crescut. Scoate tava si las-o sa se raceasca bine.
Cum se servesc negresele cu sfecla rosie
Se servesc dupa ce s-au racit, taiate in forma dorita.