Deserturi

#negresa #prajituri #sfecla

Negrese cu sfecla rosie

Negresele cu sfecla rosie sunt un desert bun, mai putin savuros decat negresele simple, dar totusi au aroma intensa de ciocolata.


Ingrediente pentru negrese cu sfecla rosie

 

 

Cum se prepara negresele cu sfecla rosie



Curata sfecla, taie-o in bucati mari si pune-o intr-un castron bun pentru cuptorul cu microunde si cu capac. Las-o in cuptor in jur de 10 minute, pana devine frageda.

Incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius si pune sfecla. Topeste intr-o tigaie untul si ciocolata. Pune sfecla intr-o sita, ca sa scapi de surplusul de lichid. Apoi pune bucatile de sfecla, untul, ciocolata si vanilia intr-un blender. Mixeaza foarte bine, ca sa obtii o pasta omogena foarte fina.

Pune zaharul si ouale intr-un castron si bate-le bine manual sau cu mixerul. Peste compozitia de oua toarna compozitia de sfecla si amesteca in asa fel incat sa intre aer. Adauga faina si pudra de cacao. Ar trebui sa se formeze un aluat moale.

Unge o tava cu unt si toarna compozitia. Baga la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand prajitura a crescut. Scoate tava si las-o sa se raceasca bine.

 

Cum se servesc negresele cu sfecla rosie



Se servesc dupa ce s-au racit, taiate in forma dorita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare