Deserturi

#retete negresa #negresa cu faina de migdale #prajitura simpla #prajitura rapida #deserturi #negresa

Negresa cu faina de migdale, o prajitura rapida de vara

Iti doresti sa prepari un desert rapid si delicios, care sa nu te tina prea mult timp in bucatarie? Incearca o reteta rapida de negresa cu faina de migdale. Aluatul este gata in cinci minute, apoi poti lasa prajitura la cuptor in timp ce te ocupi de alte treburi casnice sau te uiti la un film.

 

Ingrediente pentru negresa cu faina de migdale

  • 3/4 cana faina de migdale
  • 2/3 cana nectar de agave
  • 1/2 cana nuci sau migdale tocate
  • 2 oua
  • 5 linguri cacao
  • 1/4 cana ulei de nuca de cocos
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare

Cum se prepara negresa cu faina de migdale

Preincalzeste cuptorul la 175oC.

Intr-un bol adauga faina de migdale, nectarul de agave, nucile tocate, ouale, pudra de cacao, uleiul de cocos, vanilie, coaja de lamaie si sarea. Mixeaza totul foarte bine.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace prajitura timp de 30 de minute.

Pentru a vedea daca este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.

Lasa negresa sa se raceasca inainte de a o taia.

Cum se serveste negresa cu faina de migdale

Serveste negresele ca atare sau alaturi de o lingura de inghetata si cateva capsuni sau fructe de padure proaspete.

 

Sursa foto: ohsheglows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare