Deserturi

#gogosi #iaurt #faina

Nalangate, gogosi ca in Dobrogea

Nalangatele sunt un fel de gogosi care se prepara in satele din Delta. Asemanatoare cu niste clatite mai mici, nalangate sunt gustoase si potrivite pentru incheierea unei mese traditionale. Se servesc cu zahar pudra , insa daca vrei un desert decadent, le poti stropi cu sos de ciocolata si fructe de padure proaspete.

 

Ingrediente pentru nalangate

 

  • 300 grame de iaurt
  • 300 grame faina
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie .


Cum se prepara nalangatele

 

Intr-un castron se amesteca ouale, zaharul si iaurtul. Toate aceste ingrediente se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Treptat se adauga si faina. Se amesteca cu grija, sa nu faca cocoloase. Separat, intr-un pahar, se amesteca bicarbonatul de sodiu cu putin otet.

Se amesteca si cu esenta de vanilie si o lingura de faina. Se adauga apoi bicarbonatul. Se amesteca bine, pana obtii o compozitie nu foarte groasa.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Cu o lingura, se adauga putina compozitie in uleiul incins. Gogosile astfel formate se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

 

Cum se servesc nalangatele

 

Nalangatele se servesc calde, cu zahar pudra pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare