Deserturi

#ciocolata #oua #rom

Mousse de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata se prepara repede si este foarte gustos. Pentru aceasta reteta poti inlocui romul cu lichior de portocale, pentru un gust aromat si care sa iit iaminteasca de copilarie.
 

Ingrediente pentru
 

  • 200 grame ciocolata menajera
  • 6 oua, separate in si galbenusuri
  • 30 ml rom.
     

Cum se prepara mousse-ul de ciocolata
 

In vas pus la bain marie topeste ciocolata. Cand s-a topit, ia cratita de pe foc si adaiga galbenusurile de ou peste ciocolata. Amesteca cu ajutorul unui mixer .

Adauha apoi romul. Intr-un bol separat amesteca bine albusurile de ou pana obtii o puma . Incorporeaza treptat albusul in compozitia cu ciocolata. Amesteca totul bine.

Toarna compozitia in pahare si da-le la rece pentru 4 - 5 ore.
 

Cum se serveste mousse-ul de ciocolata
 

Mousse-ul de ciocolata se serveste rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului