Merele coapte reprezinta unul dintre cele mai savuroase deserturi de iarna, care se poate pregati in mai putin de o jumatate de ora.
Ingrediente pentru mere coapte cu nuci pecan si merisoare
- 4 mere mari
- 100 g nuci pecan
- 100 g merisoare
- 2 lingurite marmelada
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura unt
Cum se prepara mere coapte cu nuci pecan si merisoare
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intre timp, pregateste o compozitie din marmelada, unt, zahar brun, nuci pecan, merisoare si unt. Scoate casuta de samburi din mijlocul merelor, apoi umple-le cu aceasta compozitie.
Asaza merele intr-o tava incapatoare si da-le la cuptor, circa 20 de minute.
Scoate merele de la cuptor, dupa ce acestea se rumenesc usor si se inmoaie pulpa.
Cum se servesc mere coapte cu nuci pecan si merisoare
Serveste desertul caldut, pudrat cu zahar sau cu frisca alaturi.
Sursa foto: recipes.todaysparent.com