Deserturi

#retete de valentine's day #zmeura #deserturi # desert valentines day #inimioare de ciocolata

Inimioare din ciocolata alba si zmeura

Inimioarele din ciocolata alba si zmeura sunt delicioase si parfumate, ideale pentru o cina romantica in doi de Ziua Indragostitilor. Se servesc cu inghetata de vanilie si sos de caramel.


Ingrediente pentru inimioarele din ciocolata alba si zmeura

  • 250 grame biscuiti de ciocolata
  • 50 grame unt
  • 300 grame zmeura congelata
  • 70 grame zahar
  • 150 grame crema de branza
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 10 grame faina
  • 10 ml extract de vanilie
  • 150 grame ciocolata alba topita


Cum se prepara inimioarele din ciocolata alba si zmeura

Zdrobeste biscuitii de ciocolata si amesteca cu untul topit pana cand obtii un aluat faramicios. Preseaza aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp, combina zmeura cu o lingura de zahar si amesteca pana obtii un piure. Omogenizeaza branza cu restul de zahar in alt bol si apoi incorporeaza pe rand ouale si galbenusurile.

Adauga faina si estractul de vanilie si amesteca foarte bine, pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza treptat si ciocolata alba topita in prealabil.

Toarna crema peste aluatul din biscuiti, impreuna cu zmeura. Introdu tava in cuptorul incins, pentru 80 de minute.

Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi taie prajitura folosind forme speciale in forma de inimioare.


Cum se servesc inimioarele din ciocolata alba si zmeura

Inimioarele din ciocolata alba si zmeura se servesc cu fructe proaspete si sos de caramel.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete