Deserturi

# ingrediente minune #ingrediente #clatite

Ingredientul minune care te ajuta sa faci cele mai bune clatite. Reteta perfecta de pe internet

O reteta inedita de clatite a atras atentia gurmanzilor de pe internet datorita unui ingredient surprinzator: cidrul. Se pare ca acesta nu doar ca ofera un gust aparte, dar contribuie si la obtinerea unei texturi fine si aerate.

Exista numeroase retete de clatite, insa una dintre ele a devenit virala datorita unui truc simplu: inlocuirea unei parti din lapte cu cidru. Cidrul de lamaie Cloudy Lemon Cider este ingredientul minune care transforma clatitele obisnuite in unele mai fine, mai usoare si cu o aroma subtila de lamaie.

Pe langa acest ingredient neobisnuit, un alt aspect important al retetei este timpul de odihna al aluatului. Specialistii recomanda sa lasi compozitia sa se odihneasca timp de 30 de minute inainte de gatire, ceea ce contribuie la obtinerea unei consistente perfecte.

Daca vrei sa incerci aceasta metoda inedita, iata reteta completa:

Ingrediente:

  • 175 g faina
  • 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 200 ml cidru de lamaie
  • Un praf de sare
  • Ulei sau unt topit pentru prajit

Pentru sirop:

  • 50 ml cidru de portocala rosie
  • 4 linguri de zahar
  • Sucul de la o portocala

Mod de preparare:

1. Cerne faina si adauga un praf de sare intr-un bol mare. Fa o adancitura in mijloc.

2. Intr-un alt recipient, amesteca ouale, laptele si cidrul de lamaie.

3. Toarna amestecul lichid peste faina si bate compozitia cu un mixer sau tel pana devine omogena, fara cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta smantanii lichide.

4. Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.

5. Intre timp, pregateste siropul: pune cidrul de portocala rosie si zaharul intr-o cratita mica, adu-le la fierbere si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de trei minute. Adauga sucul de portocala si lasa-l deoparte.

6. Incinge o tigaie si unge-o cu putin ulei sau unt topit. Toarna un polonic de aluat si roteste tigaia pentru a-l distribui uniform.

7. Prajeste clatita timp de aproximativ un minut pe fiecare parte, pana devine aurie.

8. Repeta procesul pentru restul clatitelor, pastrandu-le acoperite cu un prosop curat pana la servire.

9. Toarna peste ele siropul de portocala rosie si bucura-te de o experienta unica de gust.

Aceasta reteta a devenit rapid populara printre pasionatii de gastronomie, iar rezultatul este garantat: clatite fine, pufoase si cu o aroma speciala.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului