Inghetata de pepene galben pe bat face deliciul copiilor. Foloseste pepene galben de doua tipuri (verde si portocaliu), precum si spatule de lemn pentru a crea un desert racoritor si dulce, iubit atat de catre cei mari, cat si de catre cei mici.
Ingrediente pentru inghetata de pepene galben pe bat
- 3 cani bucati de pepene galben
- 1 lingura suc de portocale
- 1 lingura concentrat de lamaie
- 2 frunzulite de menta.
Cum se prepara inghetata de pepene galben pe bat
Pune jumatate din cantitatea de pepene intr-un blender si proceseaza pentru a obtine un piure fin. Adauga apoi sucul de portocale.
Toarna compozitia in tavita adanca pentru inghetata si da la congelator 30 de minute.
Nu uita sa atasezi cate o spatula de lemn care va fi manerul inghetatei. Amesteca restul compozitiei cu frunzele de menta si concentratul de lamaie, apoi toarna in tavita si da din nou la congelator.
Cum se serveste inghetata de pepene galben pe bat
Se serveste rece.