Deserturi

#lamaie si ghimbir #inghetata ghimbir # inghetata lamaie #inghetata iaurt #retete inghetata #inghetata

Inghetata de iaurt cu lamaie si ghimbir, pentru zile caniculare

Inghetata cu ghimbir si lamaie este usoara si are o aroma ce te va cuceri pe loc. In plus, se prepara in doar cateva minute, chiar si de catre cei mai neindemanatici bucatari amatori. Inghetata de iaurt cu lamaie si ghimbir este perfecta pentru o petrecere in famile sau alaturi de prieteni, dar poate fi servita si seara, dupa o zi obositoare de munca.

Ingrediente pentru inghetata de iaurt cu lamaie si ghimbir

  • 180 ml apa
  • 100g zahar
  • 80g sirop de porumb
  • 500g iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
  • 50ml zeama se lamaie
  • 2 lingurite ghimbir, proaspat ras
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Cum se prepara inghetata de iaurt cu lamaie si ghimbir

Intr-o oala incapatoare adauga apa, zaharul, siropul de porumb si ghimbirul si adu totul la punctul de fierbere. Lasa compozitia sa fiarba, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste, apoi lasa compozitia sa fiarba doua minute.

Strecoara siropul printr-o sita deasa pentru a inlatura tot ghimbirul. Lasa apoi sucul sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un castron pentru mixer adauga iaurtul si mixeaza-l pana incepe sa devina spumos. Adauga coaja de lamaie, si incorporeaza, treptat, siropul racit si zeama de lamaie.

Adauga apoi continutul cutii pentru ingheteata si lasa-le peste noapte la congelator.

Sursa foto: dessertswithbenefits.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului