Ingrediente pentru inghetata de fructe de padure
- 500 g iaurt grecesc cu 10% grasime
- 200 g smantana grasa
- 300 g amestec de fructe de padure
- o fiola esenta de vanilie
- zahar pudra, dupa gust
Cum se prepara inghetata de fructe de padure
Daca folosesti fructe de padure congelate, lasa-le la dezghetat inainte de a prepara inghetata. Pune-le apoi in blender si mixeaza-le bine pana obtii o spuma.
Separat, intr-un bol pentru mixer adauga iaurtul, smantana si vanilia si mixeaza bine. Adauga treptat zahar, dupa gust, mixand in continuare. Tine cont de faptul ca fructele sunt acrisoare, asadar, daca vrei sa obtii o inghetata dulce va trebui sa adaugi mai mult zahar peste iaurt.
Daca nu vrei sa utilizezi zahar la prepararea inghetatei, il poti inlocui cu miere.
Incorporeaza treptat fructele in mixul de iaurt cu smantana si amesteca pana la omogenizare.
Toarna inghetata intr-o cutie si las-o la congelator minim 24 de ore inainte de a o servi.
Cum se serveste inghetata de fructe de padure
Serveste inghetata in cupe speciale. Optional o poti decora cu frisca si/sau toppingurile preferate.
Sursa foto: augourmand.cz