Deserturi

# înghețată cu cafea #inghetata

Inghetata cu aroma de cafea, desertul perfect pentru zilele toride. Gust intens, textura fina

Vara, un desert rece este mereu binevenit. Inghetata, fie ca este facuta in casa sau cumparata dintr-o gelaterie artizanala, ramane una dintre cele mai iubite rasfaturi. Daca esti fan cafea, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta simpla si savuroasa de inghetata cu aroma intensa si textura cremoasa.

Nu ai nevoie de aparatura complicata sau de tehnici sofisticate. Cateva ingrediente de baza sunt suficiente pentru a obtine un desert care rivalizeaza cu cele servite in cofetarii.

Ingrediente pentru inghetata de cafea

  • 300 ml smantana pentru frisca (minimum 30% grasime)

  • 200 ml lapte integral

  • 3 galbenusuri

  • 100 g zahar

  • 8 linguri de cafea instant sau un espresso concentrat

  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)

  • 1 praf de sare

Cum prepari inghetata cu cafea

Incalzeste laptele impreuna cu cafeaua instant sau espresso-ul. Intre timp, amesteca galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie omogena si spumoasa. Toarna usor laptele cald peste amestecul de oua, amestecand constant, apoi pune totul inapoi pe foc mic si amesteca pana capata consistenta unei creme subtiri.

Ia compozitia de pe foc si adauga smantana lichida, extractul de vanilie si sarea. Lasa totul sa se raceasca complet. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, pune crema intr-un recipient inchis si lasa-l la congelator aproximativ doua ore. Optional, poti amesteca compozitia la jumatatea timpului pentru a evita formarea cristalelor de gheata.

Varianta pentru iubitorii de ciocolata

Pentru cei care prefera gustul intens de cacao, inghetata cu ciocolata ramane o alegere clasica si delicioasa. Iata cum o poti pregati:

Ingrediente:

  • 500 ml smantana pentru frisca (minimum 30% grasime)

  • 100 g zahar

  • 200 g ciocolata neagra de calitate

  • 3 galbenusuri

  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Incalzeste smantana intr-o cratita, fara sa o fierbi. Separat, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Toarna treptat smantana calda peste ele, apoi pune amestecul inapoi pe foc mic. Adauga ciocolata rupta bucati si amesteca pana se topeste complet. Dupa 5 minute, ia compozitia de pe foc si lasa la racit. Pune-o apoi la congelator pentru o ora si jumatate.

Ambele variante sunt usor de facut si garanteaza un rezultat delicios. Poti servi aceste inghetate simple sau decorate cu toppinguri preferate: fulgi de ciocolata, alune maruntite sau frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare