Deserturi

#trufe cu ciocolata si menta #trufe cu ciocolata #deserturi Gordon Ramsay #bucatari celebri #Gordon Ramsay #trufe #retete Gordon Ramsay

Gordon Ramsay te invata sa gatesti rapid, dar savuros: trufe de ciocolata cu menta

Trufele de ciocolata cu mente sunt desertul ideal in zilele calduroase de vara. Sunt usoare, nu cont mult zahar si in plus sunt foarte racoritoare! Invata si tu cum sa le prepari de la celebrul bucatar Gordon Ramsay.

Ingrediente pentru trufele de ciocolata si menta

  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • o mana frunze proaspete de menta
  • 500 g ciocolata neagra
  • 130 g unt
  • 130 g miere
  • cacao pudra pentru decor

Cum se prepara trufele de ciocolata si menta

Intr-o cratita incapatoare adauga smantana pentru gatit, smantana pentru frisca si mierea. Spala menta si toaca frunzele grosier. Adauga-le si pe acestea in oala cu smantana si pune totul la fiert, la foc mic.

Separat, intr-un castron termorezistent adauga ciocolata rupta cubulete mici. Cand smantana este pe punctul de a da in clocot, strecoar-o printr-o sita peste ciocolata. Amesteca totul foarte bine, pana cand ciocolata se topeste si obtii un amestec omogen.

Toarna amestecul obtinut intr-o tava si lasa-l la frigider timp de o ora, sau pana cand amestecul se intareste si devine maleabil.

Cu ajutorul unei lingurite, ia din continutul de ciocolata si formeaza bilute. Taveleste-le apoi prin pudra de cacao si pastreaza-le la frigider pana in momentul consumului.

Cine este Gordon Ramsay?

Sursa foto: thedailymeal.com

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana. Acesta a devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul lui coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare, dar si pentru emisiuni culinare de televiziune, care au facut furori in intreaga lume: Gordon's Great Escape, The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live, Ramsay's Kitchen Nightmares.

Sursa foto principala: huff.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare