Ingrediente pentru gogosile cu scortisoara
- 500g faina
- 60g unt
- 200 ml lapte cald
- 2 oua
- 1 cubulet de drojdie proaspata
- 80g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o poprtocala
- 100 ml apa calda
- un praf de sare
- ½ cana zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
Cum se prepara gogosile cu scortisoara
Intr-un castron sfarama drajdia si adauga zaharul si zaraul vanilat. Toarna trepatat apa si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale in compozitie si adauga sarea si zoaja de porocale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena apoi toarna amestecul de drojdie si laptele. La final incorporeaza treptat faina.
Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul si taie gogosile. Prajeste-le in ulei incins.
Scoate gogosile pe un prosop de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina surplusul de grasime.
Cum se servesc gogosile cu scortisoara
Amesteca zaharul brun cu scortisoara si tavaleste gogosile prin acest amestec inainte de a le servi. Merg de minune alaturi de o cana de lapte cald sau alaturi de cafea.
Sursa foto: taste.com.au