Deserturi

#bucatarie # retete dovleac #retete desert #retete gogosi # gogosi cu scortisoara

Gogosi cu scortiosoara si dovleac

Gogosile cu scortisoara si dovleac sunt un desert pentru care atat familia, cat si prietenii te vor aprecia!

Ingrediente pentru gogosi cu scortisoara si dovleac

-o jumatate de lingurita de otet de mere;
-6 linguri de lapte fara lactoza;
-150 g dovleac proaspat sau piure de dovleac la conserva;
-70 g zahar alb;
-3 linguri de sos de mere neindulcit;
-2 linguri de zahar brun;
-2 linguri de inlocuitor de unt fara lactoza, topit;
-2 linguri de praf de copt;
-1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1 lingurita de scortisoara;
-1/2 lingurita ghimbir;
-1/2 lingurita kosher;
-250 g faina alba;
-125 g faina de grau de patiserie.

Cum se prepara gogosile cu scortisoara si dovleac

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius, apoi amesteca intr-un castron mai mare otetul, laptele, dovleacul, zaharul, sosul de mere si untul fara lactoza. Adauga si celelalte ingrediente (praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele, sarea si faina).

Continua sa amesteci pana ce obtii o compozitie omogena. Cu ajutorul unui pos textil umplut cu aluat, da forma gogosilor. Inainte sa faci asta, unge doua tavi cu unt fara lactoza. Asaza tavile la copt timp de 10-12 minute.

Cum se servesc gogosile cu scortisoara si dovleac

Serveste gogosile cu zahar pudra pe deasupra.

Foto:ohsheglows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete