Milefeuille cu afine si lamaie
Ingrediente:
- 115 g zahar pudra
- 250 g aluat de patiserie (1 pachet)
- 200 g afine
Pentru crema:
- 165 ml frisca
- 25 g zahar pudra
- 2 picaturi de extract de vanilie
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Presara zahar pudra pe suprafata de lucru si intinde aluatul de foietaj (lasat in prealabil la dezghetat). Taie aluatul in 18 dreptunghiuri cu latimea de 5 cm si lungimea de 9 cm. Pune-le intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Presara zahar pudra pe deasupra lor si lasa-le la frigider 30 de minute.
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Baga tava cu foietaje direct din frigider in cuptor, timp de 5 minute. Scoate-le din cuptor si pudreaza-le din nou cu zahar. Baga-le iarasai in cuptor si mai lasa-le 5 minute sau pana cand foietajul se rumeneste usor.
Prepara crema pentru umplutura: amesteca frisca, zaharul pudra si vanilia intr-un bol, iar apoi incorporeaza zeama si coaja de lamaie. Pune crema intr-un pos si pregateste-te sa asamblezi millefeuille-urile.
Asaza sase dreptunghiuri de foietaj pe o tava. Decoreaza-le cu cate un strat de crema si unul de afine. Asaza alte sase foi deasupra, fara a apasa pe ele, pentru a nu turti preparatul. Pune inca un strat de crema si unul de afine, apoi adauga ultimele 6 foi deasupra lor. Pudreaza-le pe toate cu zahar din belsug.
Cine este Lorraine Pascal?
Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modeling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.
Sursa foto: culy.nl