Deserturi

#desert #retete lamaie

Gateste cu Oana: Cum se face lemon curd sau crema de lamaie

Crema de lamaie este delicioasa, racoritoare, acrisoara (pentru cei care iubesc lamaile) si poate fi folosita si separat, dar si in tarte sau combinatie cu biscuiti ori fursecuri. Este bine de stiut ca se pastreaza in frigider pentru aproape doua saptamani (oricum ar fi se consuma rece), si ca iese o cantitate cat doua borcanele de 400 grame.

Ingrediente pentru crema de lamaie:

  • coaja si sucul de la 5 lamai (4 - daca sunt mari)
  • 5 oua
  • 320 g zahar pudra
  • 250g unt
  • 40 g amidon
  • o lingurita extract de vanilie, pus eventual in zaharul pudra (eu asa folosesc, iar petele maro pe care le vedeti in poze in crema sunt bucatile de vanilie).

Mod de preparare:

Se amesteca intr-o craticioara intai ouale, apoi treptat zaharul pudra, amidonul, vanilia, sucul de lamaie si coaja rasa de la acele lamai.

Acest vas se pune pe aragaz, deasupra unui alt vas cu apa care incepe sa fiarba.

Amestecam la bain marie circa 10-15 minute, dar intre timp adaugam si untul.

Va opriti cand va place consistenta, dar eu va recomand sa o lasati pana este putin groasa, caci este mai buna de mancat pe post de desert sau chiar de pus pe tarta (gasiti aici modul de preparare).

 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala
PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului