Deserturi

#deserturi #caramel #dulciuri #ciocolata #bucatari celebri #tarta Martha Stewart #retete Martha Stewart #martha stewart

Gateste cu Martha Stewart o senzationala tarta cu ciocolata si crema caramel

Te pregatesti pentru un weekend festiv si ai vrea sa pregatesti ceva dulce ca sa iti surprinzi partenerul dar nu stii ce sa faci? Invata de la celebrul Chef Martha Stewart cum sa prepari o reteta senzationala de tarta cu ciocolata cu crema caramel, un desert de te lins pe degete.

Tarta cu ciocolata si crema caramel

Sursa foto: marthastewart.com

Ingrediente

Pentru blat:

  • 400 g faina
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 250 g margarina
  • 1 varf de sare

Pentru umplutura de ciocolata:

  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 ceasca amidon de porumb
  • 1 varf de sare
  • 2 1/2 cani lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru crema:

  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri de apa
  • 2 1/2 cani smantana lichida

Cum se prepara

Mai intai prepara blatul. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si framanta-le bine, apoi da aluatul la frigider pentru doua ore. Intinde-l intr-o forma de tarta sau chiar intr-un vas de yena. Inteapa-l cu furculita si da-l la cuptor.

Incepe sa prepari umplutura de ciocolata. Pune laptele intr-o craticioara pe aragaz si amesteca-l cu ciocolata maruntita pana se topeste. Intr-un castron, amesteca amidonul cu sarea si cu zaharul, apoi rastoarna-le peste laptele aflat pe aragaz. Amesteca pana se ingroasa. Adauga si galbenusurile batute si mai amesteca in crema de ciocolata inca doua minute. Rastoarna crema peste crusta de tarta deja coapta si las-o la racit.

Acum e timpul sa prepari crema caramel. Pune zaharul intr-o craticioara, adauga doua linguri de apa si lasa-l sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga o ceasca de smanatana si amesteca de cateva ori. Ca sa se ingroasa, aseaza apoi craticioara intr-un vas cu apa rece. Dupa vreo 15-20 de minute, cand s-a racit bine, amesteca acest sos caramenl cu restul de smantana. Foloseste un mixer pentru a intari crema, apoi adaug-o peste tarta cu ciocolata.

La final, orneaz-o cu bomboane decorative sau cu cristale de zahar caramelizat.

Cine este Martha Stewart

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Sursa foto: marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare