INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#deserturi #macarons #bucatari celebri #Lorraine Pascal

Gateste cu Lorraine Pascal, cheful britanic care a renuntat la modeling pentru gatit! Cea mai simpla si rapida reteta de macarons

Serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, se imbogateste, incepand de astazi, cu o colectie noua de retete, iesite din mainile perspicace ale unuia dintre cei mai indragiti chefi britanici. Este vorba de frumoasa Lorraine Pascal, specialista in retete usoare, simple si la indemana oricui, care a renuntat la cariera de model pentru a-si urma pasiunea pentru gastronomie si a ne invata cele mai ascunse secrete ale gatitului acasa. Astazi, Lorraine ne arata ca prepararea fursecurilor macarons nu este atat de complicata precum pare! Descopera o reteta simpla, rapida, dar care va face furori in colectia ta de prajituri!

Macarons

Ingrediente:

  • 125 g zahar pudra
  • 125 g migdale macinate
  • 90 g albusuri ou
  • 2 linguri apa
  • 110 g zahar tos
  • coloranti alimentari (optional)
  • fulgi de nuca de cocos
  • 150 ml frisca

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170oC. Intre timp, amesteca faina de migdale, zaharul pudra si 40 g de albus de ou intr-un bol.

Separat, amesteca zaharul tos cu apa intr-o craticioara, apoi pune-le pe foc si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa si se transforma in sirop.

Bate restul de albus partial spuma, cu putina sare. Adauga siropul si amesteca bine compozitia pana devine tare si lucioasa.

In cazul in care vrei ca fursecurile macarons sa aiba o nuanta anume, adauga putin colorant alimentar in compozitie, apoi amestec-o impreuna cu mixtura de migdale, zahar si ou. Incorporeaza totul usor pana compozitia devine lucioasa si tare.

Pune aluatul in pos si incepe sa formezi fursecuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tranteste tava de blatul de bucatarie, pentru ca suprafata fursecurilor sa se uniformizeze, apoi baga-le la cuptor timp de 12-15 minute, la 170oC.

Lasa fursecurile sa se raceasca, apoi umple-le cu frisca si decoreaza-le pe margini cu fulgi de cocos.

Cine este Lorraine Pascal?

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modeling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Briatnie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.

Sursa foto: tvcatchup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului