Deserturi

# retete dovleac #bucatari celebri #Ina Garten #mousse de dovleac #retete mousse

Gateste cu Ina Garten! Mousse de dovleac si banana, cel mai rapid desert rafinat al toamnei

Dovleacul este, de departe, vedeta recoltei de toamna si ingredientul care nu lipseste din nicio bucatarie in acest anotimp. Desi toata lumea il foloseste in supe creme sau placinte, exista si deserturi ceva mai atipice in care il poti folosi pentru a te bucura de aroma si beneficiile lui exceptionale pentru sanatate. Serialul Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, iti sugereaza un desert cremos, revigorant si parfumat, care se prepara extrem de rapid: mousse de dovleac si banana!

Mousse de dovleac si banana

Ingrediente:

  • 1/2 cana de lapte amestecat cu 1/2 lingura unt topit
  • 450 piure de dovleac copt
  • 1 cana de zahar brun
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 3 galbenusuri de oua
  • 2 lingurite de gelatina
  • 1 banana coapta
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana smantana
  • 2 linguri zahar

Pentru decor:

  • 1 cana de smantana
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 lingurita extract pur de vanilie
  • coaja de portocale

Mod de preparare:

Combina laptele cu unt, dovleacul, zaharul brun, sarea, nucsoara si scortisoara intr-o oala si pune amestecul la fiert, la bain-marie, in jur de 5 minute.

Separat, bate galbenusurile intr-o craticioara, adauga cateva linguri din amestecul fierbinte de dovleac si mirodenii si amesteca viguros, apoi toarna totul in oala care este pe foc, la bain marie. Mai lasa inca 4-5 minute, pana cand compozitia se ingroasa.

Dizolva gelatina in 1/4 cana de apa rece si amestec-o impreuna cu banana zdrobita, coaja de portocale si amestecul de dovleac preparat la bain-marie. Lasa-l deoparte sa se raceasca.

Mixeaza smantana pana se formeaza frisca si apoi adauga zaharul. Incorporeaza frisca in crema de dovleac si toarn-o intr-un bol.

Prepara frisca pentru decor din smantana amestecata cu zahar. Adauga coaja de portocale si vanilia. Pune frisca intr-un pos si orneaza mousse-ul dupa bunul plac. Se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "contesa desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: thedailymeal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare