Mousse de dovleac si banana
Ingrediente:
- 1/2 cana de lapte amestecat cu 1/2 lingura unt topit
- 450 piure de dovleac copt
- 1 cana de zahar brun
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 3 galbenusuri de oua
- 2 lingurite de gelatina
- 1 banana coapta
- 1 lingurita de coaja rasa de portocala
- 1/2 cana smantana
- 2 linguri zahar
Pentru decor:
- 1 cana de smantana
- 1/4 cana zahar
- 1/2 lingurita extract pur de vanilie
- coaja de portocale
Mod de preparare:
Combina laptele cu unt, dovleacul, zaharul brun, sarea, nucsoara si scortisoara intr-o oala si pune amestecul la fiert, la bain-marie, in jur de 5 minute.
Separat, bate galbenusurile intr-o craticioara, adauga cateva linguri din amestecul fierbinte de dovleac si mirodenii si amesteca viguros, apoi toarna totul in oala care este pe foc, la bain marie. Mai lasa inca 4-5 minute, pana cand compozitia se ingroasa.
Dizolva gelatina in 1/4 cana de apa rece si amestec-o impreuna cu banana zdrobita, coaja de portocale si amestecul de dovleac preparat la bain-marie. Lasa-l deoparte sa se raceasca.
Mixeaza smantana pana se formeaza frisca si apoi adauga zaharul. Incorporeaza frisca in crema de dovleac si toarn-o intr-un bol.
Prepara frisca pentru decor din smantana amestecata cu zahar. Adauga coaja de portocale si vanilia. Pune frisca intr-un pos si orneaza mousse-ul dupa bunul plac. Se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servit.
Cine este Ina Garten?
Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "contesa desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.
Sursa foto: thedailymeal.com