Deserturi

#fursecuri simple #deserturi rapide #retete fursecuri #fursecuri #deserturi #cafea

Fursecuri pentru cafea, cu unt de arahide

Delecteaza-te dimineata cu fursecuri delicioase pe care sa le servesti alaturi de o cana de cafea calda. Se prepara rapid si sunt un adevarat festin atat pentru copii cat si pentru adulti.

Ingrediente pentru fursecurile pentru cafea

  • ½ cana unt de arahide
  • 60g unt, la temperatura camerei
  • 150g zahar
  • 1 ou mare
  • 125g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/8 lingurita sare
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita esenta de migdale
  • ¼ cana migdale crude

Cum se prepara fursecurile pentru cafea

Preincalzeste cuptorul la 180oC, si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol pentru mixer adauga untul de arahide, untul si zaharul si mixeaza tot pana obtii o compozitie cremoasa, apoi incorporeaza oul. Cand zaharul s-a topit adauga faina, praful de copt, sarea, vanilia si esenta de migdale. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Ia cate o lingurita de aluat si formeaza bilute. Pune-le in tava la aproximativ 2,5-3 cm distanta. Decoreaza fursecurile cu o migdala.

Coace fursecurile timp de 7-9 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca in tava timp de un minut, inainte de a le scoate pe un platou.

Cum se servesc fursecurile pentru cafea

Serveste fursecurile reci, alaturi de o cana de cafea sau de ciocolata calda.

Sursa foto: dishbydish.ne

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete