Deserturi

#reteta fursecuri #retete fursecuri #fursecuri cu lamaie #fursecuri #desert

Fursecuri cu lamaie, un desert usor si rafinat

Ti s-a facut pofta de ceva dulce? Incearca fursecurile cu lamaie. Se prepara simplu si rapid si sunt delicioase alaturi de o cana cu ceai sau cafea.

Ingrediente pentru fursecurile cu lamaie

  • 110g unt topit
  • 200g de zahar
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 200g de faina
  • 60g zahar pudra

Cum se prepara fursecurile cu lamaie

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Adauga untul topit intr-un vas pentru mixer. Adauga zaharul si mixeaza bine pana cand obtii o pasta omogena, iar zaharul se topeste. Adauga apoi vanilia, oul si coaja si zeama de lamaie.

Separa, amesteca faina cu sarea si praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza treptat faina in compozitia pentru fursecuri.

Cu ajutorul unei linguri ia cate putin din compozitie si formeaza cu ajutoul mainii bilute de dimensiuni egale.

Preseaza cu podul palmei fursecurile, pentru a le da forma rotunda. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 10 minute. Scoate tava, intoarce fursecurile pe partea cealalta si mai coace-le timp de 3 minute.

Scoate fursecurile din cuptor si pudreaza-le cu zahar. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Cum se servesc fursecurile cu lamaie

Serveste fursecurile ca atare alaturi de o cana de cafea sau de ceai.

Sursa foto: gimmesomeoven.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului