Ingrediente pentru fursecurile cu lamaie
- 110g unt topit
- 200g de zahar
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de praf de copt
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 200g de faina
- 60g zahar pudra
Cum se prepara fursecurile cu lamaie
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Adauga untul topit intr-un vas pentru mixer. Adauga zaharul si mixeaza bine pana cand obtii o pasta omogena, iar zaharul se topeste. Adauga apoi vanilia, oul si coaja si zeama de lamaie.
Separa, amesteca faina cu sarea si praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza treptat faina in compozitia pentru fursecuri.
Cu ajutorul unei linguri ia cate putin din compozitie si formeaza cu ajutoul mainii bilute de dimensiuni egale.
Preseaza cu podul palmei fursecurile, pentru a le da forma rotunda. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 10 minute. Scoate tava, intoarce fursecurile pe partea cealalta si mai coace-le timp de 3 minute.
Scoate fursecurile din cuptor si pudreaza-le cu zahar. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Cum se servesc fursecurile cu lamaie
Serveste fursecurile ca atare alaturi de o cana de cafea sau de ceai.
Sursa foto: gimmesomeoven.com