Deserturi

#desert #unt de arahide #fursecuri #fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide

Fursecurile cu ciocolata si unt de arahide sunt extrem de gustoase si satioase, fiind desertul perfect pentru zilele reci de iarna.

Ingrediente fursecuri cu ciocolata si unt de arahide

  • 130 g zahar brun;
  • 130 g zahar alb;
  • 220 g unt fara sare;
  • 240 g unt de arahide;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1 lingurita extract de vanilie;
  • 320 g faina;
  • 1 ou;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • 150 g ciocolata amaruie;
  • 70 g fulgi de ciocolata;
  • putina sare.

Cum se prepara fursecurile cu ciocolata si unt de arahide

Intr-un bol de dimensiuni medii combina praful de copt, bicarbonatul, sarea si faina, apoi pune-l deoparte. Cu mixerul bate bine cele doua tipuri de unt, oul, zaharul si extractul de vanilie. Acum adauga mixtura de faina si continua sa amesteci pana ce obtii o compozitie omogena. Adauga fulgii de ciocolata si lasa la rece timp de 30 de minute.

Tapeteaza o foaie de copt cu putin unt si asaza aluatul cu o lingurita, dupa care aplatizeaza-l. Topeste ciocolata si presara deasupra fiecarui fursec cate o jumatate de lingurita. Deasupra asaza un alt fursec aplatizat si apoi ruleaza o mica biluta. Incinge cuptorul la 170 de grade si lasa-le 12 minute.

Cum se servesc fursecurile cu ciocolata si unt de arahide

Serveste fursecurile cu ciocolata si unt de arahide alaturi de o ceasca de ceai sau lapte cald.

Sursa foto: thisgalcooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare