- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 2
- Urmatorul articol
2. Cheesecake cu dovleac si blat din turta dulce si nuci
Ingrediente:
- 120 g turta dulce
- 1 cana nuci
- 4 linguri ulei de rapita
- 350 g crema de branza
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana zahar brun
- 2 lingurite condiment pentru placinta dovleac (mix de scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar)
- 3 oua mari
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 pachet branza cottage
- 450 g piure de dovleac
Mod de preparare:
Sfaramiteaza turta dulce si amestec-o impreuna cu 3/4 cana de nuci maruntite si cu uleiul de rapita, apoi asaza amestecul pe fundul unei forme de tort rotunde, unsa in prealabil cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol, mixeaza crema de branza, zaharul, zaharul brun si condimentul pentru placinta. Adauga, pe rand, ouale, amestecand continuu, iar la sfarsit, vanilia.
Mixeaza branza cottage in blender, timp de doua minute, apoi incorporeaza si piureul de dovleac in ea. Incorporeaza amestecul in crema de branza, apoi toarna totul in forma de tort si baga cheesecake-ul la cuptor, pana se rumeneste usor pe margini, dar in mijloc ramane moale.
Prajeste restul de 1/4 de cana de nuci si foloseste-le pentru a decora cheesecake-ul, dupa ce s-a racit si a stat patru ore la frigider.
- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 2
- Urmatorul articol