Ingrediente pentru prajitura Red Velvet
- 300 g faina pentru prajituri;
- 300 g zahar;
- 220 g grasime vegetala;
- 240 ml lapte batut;
- doua oua;
- 40 g de colorant alimentar rosu;
- o lingurita praf de cacao;
- o lingurita sare;
- o lingurita extract de vanilie;
- o lingurita bicarbonat de sodiu;
- o lingurita otet.
Glazura alba
- doua linguri faina;
- 240 ml lapte;
- 220 unt nesarat;
- 230 g zahar pudra;
- o lingurita extract de vanilie.
Cum se prepara prajitura Red Velvet
Amesteca cu mixerul grasimea vegetala, ouale si zaharul. Apoi adauga o pudra formata in prealabil din combinarea colorantului alimentar cu praful de cacao. Cerne faina si sarea, apoi adauga treptat laptele batut.
La final, adauga extractul de vanilie, bicarbonatul de sodiu si otetul. Da la cuptor timp de jumatate de ora, iar dupa ce s-a racit, taie prajitura in doua.
Pentru glazura, amesecta la foc mediu laptele cu faina. Combina zaharul, untul si vanilia, apoi adauga mixtura de faina. Toarna glazura pe primul strat de prajitura si apoi glazureaza intreaga prajitura.
Serveste prajitura Red Velvet cu un pahar cu lapte.
Sursa foto: foodnetwork.com