Deserturi

#caramel #lapte #zahar #vanilie

Dulce de leche

Dulce de leche este un desert popular in America Latina. Are consistenta si gustul unui creme caramel. Modul de preparare este destul de simplu, insa necesita mai mult timp. Rezultatul este insa pe masura asteptarilor. Dulce de leche poate fi folosit ca umplutura pentru diverse prajituri si torturi . Paote fi insa servit si cu fructe proaspete.

Ingrediente pentru dulce de leche
 

 

Cum se prepara dulce de leche
 

Intr-o oala adauga pe rand laptele, zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu. Pune oala la foc mic. Amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn, pana cand laptele se ingroasa si capata consistenta unui caramel. Oala cu lapte trebuie sa stea pe foc aproximativ 3 - 4 ore. Nu uita sa amesteci frecvent.

Pentru reteta de dulce de leche exista si o varianta mai simpla. Cumpara 2 cutii de tabla de lapte condensat dulce. Acest tip de lapte se gaseste in special in magazinele arabesti.

Rastoarna continutul cutiilor intr-un vas termorezistent pe care il sigilezi cu o folie de aluminiu . Aseaza vasul intr-o tava umpluta cu apa fierbinte pana la jumatate. Da tava la cuptor timp de aproape doua ore. Verifica din cand in cand este suficienta apa in tava.

Dupa cele doua ore, scoate tava si vasul. Indeparteaza folia de aluminiu si cu ajutorul unui tel amesteca continutul.
 

Cum se serveste dulce de leche
 

Dulce de leche are consistenta unui caramel. Se poate folosi ca atare, la micul dejun pe paine. De asemenea, este un ingredient delicios pentru diverse prajituri si torturi. il poti servi si cu fructe proaspete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare