Deserturi

#briose cafea #briose cu banane # retete briose #briose

Doua retete de briose pe care le vei adora

Briosele sunt ideale atat la desert, dar si pentru o gustare rapida in timpul zilei. Daca le savurezi si alaturi de o cafea sau un ceai aromat, briosele vor deveni cu adevarat un deliciu. Iata doua retete de briose pe care le vei adora. Sunt deosebit de bune si se prepara rapid.

Briose pentru cafea

Ingrediente

Pentru briose

  • 115 grame de unt nesarat
  • 230 de grame de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 240 de grame de smantana
  • 225 grame de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua

Pentru topping

  • 225 de grame de zahar brun
  • 130 de grame de faina
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • 115 grame de unt

Mod de preparare

Prepara toppingul: intr-un bol, amesteca zaharul brun, faina si sarea. Adauga apoi si untul taiat cubulete si amesteca pana cand amestecul se transforma in firimituri mari. Pune aluatul la frigider.

Preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Prepara briosele. Pregateste o tava pentru 12 briose si unde-o cu unt. Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Cu un mixer la viteza medie, amesteca untul, smantana, zaharul si vanilia pana cand compozitia devine usoara si pufoasa. Pune si ouale, pe rand, si continua sa amesteci pana cand sunt bine incorporate. Cu mixerul la viteza mica, incorporeaza amestecul cu faina in cel de unt.

Pune jumatate din aceasta compozitie in tava pentru briose. Pune deasupra jumatate din amestecul pentru topping, contina cu un strat din compozitia de briose si la final mai pune un strat din amestecul de topping. Pune tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata, lasa briosele sa se raceasca pentru 5 minute in tava, apoi transfera-le pe o farfurie. Pudreaza-le cu zahar.

Brioase cu banane

Ingrediente

  • 450 de grame de faina
  • 225 grame de zahar brun
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • ¾ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 4 banane
  • 2 oua
  • 1 iaurt cu capsuni si banae
  • 150 de grame de cereale crocante cu banane si nuci
  • Ulei

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge cu ulei tava pentru briose.

Intr-un castron, amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu si nuscoara.

Rupe o banana in bucati si lasa-o deoparte. Intr-un bol, cu o furculita, paseaza celelalte trei banane. Adauga peste ele ouale, uleiul, iaurtul si banana rupta in bucati. Adauga amestecul de banane peste cel de faina si amesteca pana cand se omogenizeaza.

Pune jumatate din compozitie in tava pentru briose. Presara trei sferturi din amestecul de cereale cu nuci si banane. Pune inca un strat din compozitia de briose ramasa si deasupra presara restul de cereale.

Pune tava la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand briosele devin aurii. Cand sunt gata, scoate imediat briosele din tava si transfera-le pe un platou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete