Deserturi

#decerturi fara coacere #retete

Deserturi fara coacere: 3 retete super simple

Clipa in care savurezi un desert reprezinta acel moment in care viata devine mai frumoasa. Daca si tie iti place sa simti o varietate de arome si trairi prin intermediul unei singure lingurite de prajitura, atunci esti in locul potrivit.

Din fericire pentru noi putem incerca acum deserturi care se prepara foarte rapid si cu un efort minim. In continuare vom prezenta trei astfel de retete simple care pot fi preparate doar avand la indemana ingredientele si un robot de bucatarie.

Tarta cu lamaie

Pentru acest desert racoritor avem nevoie de biscuiti digestivi, unt topit, cacao, lapte condensat, smantana pentru frisca si bineinteles 3 lamai.

Se zdrobesc biscuitii digestivi pana se obtine un pesmet si se amesteca cu praful de cacao si untul topit. Apoi se pun in tava unde se taseaza bine cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar.

Pentru crema, se pun intr-un bol laptele condensat, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pentru 1 minut. Crema obtinuta se adauga peste aluatul de tarta, se presara coaja de lamaie si se pune la frigider pentru minim 3-4 ore.

Pana cand este gata de servit tarta, putem sa pregatim rapid si un pranz sanatos si gustos pentru familia noastra folosind miraculoasa friteuza aer cald. Astfel, masa de duminica va fi completa si plina de savoare.

Tiramisu clasic

Ingredientele constau in:  piscoturi, oua, mascarpone,pudra de cacao, Amaretto si cafea.

Cu ajutorul robotului de bucatarie se bat albusurile cu zaharul pana cand devin spuma si apoi de adauga branza mascarpone. Separat se amesteca galbenusurile cu Amaretto. Dupa ce se racesc ambele compozitii, se incorporeaza cu atentie. A se nota ca am ales pentru acest tiramisu reteta  autentica din Italia.

Piscoturile inmuiate pe jumatate in cafea se aseaza in tava, cu partea uscata la baza. Dupa aceea se adauga un strat de crema de mascarpone, iar apoi se continua cu alt strat de piscoturi imbibate in cafea. Deasupra celui de-al doilea strat se adauga restul de mascarpone, iar apoi se presara cacao. Se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a fi savurat.

Desert la pahar

Ca si ingrediente, avem nevoie de biscuiti de cacao, zahar pudra, smantana, frisca lichida, mascarpone si esenta de vanilie.

Se bate frisca foarte bine si apoi se amesteca cu toate celelalte, in afara de biscuiti. Acestia se faramiteaza separat. Important este ca toate ingredientele sa fie reci, deci tinute la frigider inainte de a incepe prepararea.

Apoi se aranjeaza in pahare de 200 de ml in straturi, unul de crema si unul de biscuiti, pana cand paharul este plin. Se mai lasa 2-3 la rece, dupa care se poate servi.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare