Deserturi

# retete dietetice #retete desert # retete calorii #dulciuri fara calorii

Desertul ideal cand esti la dieta

Vrei sa slabesti si ai inceput sa fii mai grijulie cu ceea ce mananci?  Nu inseamna ca trebuie sa renunti la deserturile din dieta ta, ci incearca sa gasesti unele sanatoase, cu un aport mic de calorii.

Noi iti oferim reteta unui desert care contine doar 276 de calorii. Mai simplu de preparat decat o placinta, il vei savura de la prima muscatura pana la ultima, mai ales ca poti fi sigura ca nu va influenta negativ dieta pe care o urmezi. Este vorba de amestecul de mure si migdale al lui Chef Robert Landolphi peste care poti adauga sorbet de vanilie sau chiar iaurt.

De ce ai nevoie pentru prajitura cu mure si migdale:

Ingrediente:

  • 4 cani mure proaspete
  •  3 linguri de zahar
  •  1 lingura de amidon de porumb
  •  1 lingura de suc proaspat de lamaie
  •  spray de gatit 
  •  faina de orez brun (aproximativ 1/2 ceasca)
  •  faina de migdale (aproximativ 1/2 ceasca)
  •  1/4 cana de zahar (pentru topping)
  •  1 lingurita de praf de copt
  •  1/8 lingurita de sare
  •  1 ou mare, usor batut
  •  4 linguri de unt, topit si racit
  •  2 cesti de inghetata de vanilie

Cum prepari prajitura cu mure si migdale

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Pentru inceput, se combina primele 4 ingrediente intr-un bol mare. Se toarna amestecul într-un vas de copt din ceramica, peste care se pulverizeaza spray de gatit.

3. Pentru a pregati toppingul, se combina ambele tipuri de faina cu cantitatea de zahar, cu praful de copt si sarea intr-un castron mare, amestecand cu un tel. Se adauga oul, apoi untul, se amesteca pana combinatia devine omogena.

4. Aluatul se pune peste combinatia de mure, iar tot acest amestec se coace tip de 30 de min la temperatura de 200 grade Celsius. Dupa coacere, desertul trebuie sa se raceasca 10 min, apoi se poate adauga inchetata de vanilie.

Cum servesti prajitura cu mure si migdale

Alaturi de o limonada proaspata, dar fara zahar sau de un pahar de iaurt cu continut scazut de grasime, prajitura este absolut delicioasa. Evita sa o mananci mai devreme de doua ore dupa o masa principala, insa, in principiu, poti consuma desertul de fiecare data cand placerile tale gustative devin active, insa nu uita ca prea mult strica, indiferent de preparat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului