INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#cea mai buna prajitura din lume #prajitura #cocos #banane

Desertul care a castigat titlul de “cea mai buna prajitura din lume”. Se prepara foarte usor si are cocos si banane

Prajitura cu cocos si banana a castigat concursul national de patiserie din Norvegia in urma cu cativa ani. De ce este atat de speciala? Datorita contrastului de texturi creat de frisca si stratul de bezea. Iata cum sa o pregatesti si tu!

 

Ingrediente:

  • 10 linguri de unt nesarat, moale
  • o cana si jumatate de zahar, separate
  • 170 de grame de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • jumatate lingurita de cardamom macinat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua mari, separate in albusuri si galbenusuri
  • un sfert cana lapte de 3.5% grasime
  • jumatate cana fulgi de cocos
  • o cana de smantana pentru frisca
  • o pastaie de vanilie
  • doua banane feliate

Cum se prepara prajitura cu cocos si banana

Mai intai preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara si asigura-te cu exista suficient surplus pe margini. Apoi, intr-un bol mai mare mixeaza untul si 2/3 din cana de zahar pana cand amestecul capata o textura cremoasa si aerata. Alege viteza mica a mixerului si adauga faina, praful de copt, mirodeniile si sarea. Omogenizeaza totul. Pune apoi pe rand galbenusurile de ou si laptele pana la omogenizarea completa, apoi transfera aluatul obtinut in tava cu hartie de copt. 

Curata bine bolul, apoi toarna albusurile in bol si adauga cantitatea ramasa de zahar. Mixeaza totul pana albusurile se transforma intr-o spuma aerata si devin lucioase. Atunci cand albusurile capata o consistenta semi-solida, toarna-le deasupra aluatului din tava, intr-un strat uniform. Pune la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand bezeaua devine aurie. Dupa 15 minute de la momentul introducerii tavii in cuptor, acopera bezeaua cu fulgii de cocos. Astfel, nuca de cocos se poate lipi de bezeaua inca lipicioasa, prevenind totodata arderea ei accidentala. Scoate apoi tava din cuptor si lasa totul la racit. 

Intre timp pregateste frisca. Pune smantana dulce intr-un bol mediu si adauga semintele pastaii de vanilie, apoi mixeaza totul timp de aproximativ 3 minute. dupa ce prajitura s-a racit, scoate-o din tava si aseaz-o pe un fund de tocat. Taie aluatul pe jumatate, in diagonala, folosind un cutit zimtat pentru paine. Pune jumatatea inferioara a prajiturii pe platoul in care urmeaza sa o servesti si acopera-l cu frisca si feliile de banana. Apoi fixeaza jumatatea ramasa de blat peste frisca, asigurandu-te ca stratul de bezea vine deasupra. Prajitura cu cocos si banana este gata! Las-o la frigider cel putin o ora inainte de a servi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare