Deserturi

#retete desert #desert ciocolata # biscuiti desert # reteta putine calorii # desert calorii

Desert rapid si delicios: Biscuiti cu fulgi de ciocolata

Fiecare zi merita sarbatorita cu ceva dulce. Sunt atat de multe retete, dar merita sa incercam ceva nou si delicios. Daca se mai prepara si rapid, atunci e perfect.

Ingrediente biscutiti cu ciocolata 

  • 1/2 cana de coacaze taiate
  • 2 linguri de apa
  • 3 cani de mix pentru coacere cu continut redus de grasimi
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 lingurite de scortisoara
  • 2 linguri de unt, racit si taiat in bucati mici
  • 2/3 cani de osanza, impartita in doua
  • 2 linguri de minichipsuri de ciocolata, semidulci
  • 1 ou mare, separat
  • 1 lingura de osanza
  • 1/2 cana de zahar pudra
  • 1 ½ lingurite de apa

Mod de preparare biscuiti cu ciocolata

 

Incalziti cuptorul la 400 de grade.

 

Amestecati coacazele cu cele doua linguri de apa intr-un caston pentru cuptorul cu microunde. Tineti castonul in cuporul cu microunde la o temperatura mare timp de 45 de secunde. Mestecati dupa fiecare 15 secunde. Lasati amestecul la racit fara sa scurgeti.

 

Amestecati intr-un castron mare zaharul, scortisoara si amestecul pentru coacere. Adaugati coacazele, 2/3 cani de osanza, albusul de ou si chipsurile de ciocolata si mestecati pana se omogenizeaza. Aluatul se imparte in bucatele de forma unei cesti. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, iar aluatul se tine la congelator 5 minute. Galbenusul se amesteca cu lingura de grasime peste care se presara o lingura de zahar, iar mai apoi se ung biscuitii cu aceasta compozitie.

 

Se coace la 400 de grade timp de 12 minute pana capata o nuanta aurie, apoi se lasa la racit. Zaharul pudra se ameseca cu o lingurita si jumatate de apa, iar amestecul se stropeste peste biscuiti.

Pofta buna !

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului