Ingrediente:
- 500 g pepene galben bine copt (curatat de coaja si seminte)
- 200 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
- 2 linguri de miere sau zahar (optional, dupa gust)
- 1 pliculet de gelatina (sau agar-agar, pentru varianta vegetariana)
- 2 linguri de apa rece
- Frunze de menta si felii de pepene pentru decor
Mod de preparare:
Taie pepenele in cuburi si paseaza-l cu blenderul pana obtii un piure fin. Daca este foarte zemos, il poti scurge usor pentru o textura mai densa.
Hidrateaza gelatina in cele 2 linguri de apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi incalzeste-o usor pana se dizolva complet, fara sa o fierbi.
Incorporeaza gelatina dizolvata in piureul de pepene si amesteca bine.
Bate frisca lichida pana devine ferma, apoi adauga mierea sau zaharul (daca simti ca pepenele nu este suficient de dulce).
Incorporeaza usor piureul de pepene in frisca, folosind o spatula, cu miscari largi, pentru a pastra textura aerata.
Toarna compozitia in pahare sau forme individuale si las-o la frigider cel putin 2-3 ore, pana se incheaga.
Servire:
Mousse-ul se serveste rece, decorat cu frunze de menta, felii subtiri de pepene sau chiar cateva boabe de zmeura pentru contrast de culoare si gust. Este un desert fin, elegant si foarte usor, potrivit chiar si pentru mesele festive de vara.
Varianta rapida:
Daca nu ai timp sau nu vrei sa folosesti gelatina, poti amesteca pur si simplu pepenele pasat cu iaurt grecesc si putina miere – o gustare sanatoasa si plina de prospetime.
Acest desert cu pepene galben este dovada ca din cele mai simple ingrediente pot iesi preparate spectaculoase, perfecte pentru a-ti racori vara!