Tortul racoritor cu ciocolata si menta este preparatul perfect pentru iubitorii deserturilor dulci si bogate, iar menta ii da o aroma proaspata, numai buna pentru vara.
Ingrediente pentru tortul racoritor cu ciocolata si menta
- 1/2 cana + 6 linguri de pudra de cacao neindulcita
- 3 cana de zahar
- 2 cani de faina
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita de sare
- 1 cana de apa
- 1 cana de maioneza
- 2 lingurita de esenta de vanilie
- 150 g de ciocolata cu menta (After Eight)
- 2/3 cana de lapte
- 1/2 cana de unt
Cum se prepara tortul racoritor cu ciocolata si menta
Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si cu 1/2 cana de cacao. Adauga maioneza, o lingurita de esenta de vanilie si apa. Amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului si pune compozitia in doua tavi unse si presarate cu faina. Coace blaturile la 175 de grade timp de 25 de minute.
Pune unul dintre blaturi pe un platou si acopera-l cu ciocolata cu menta. Pune-l iar in cuptor pana cand se topeste ciocolata si intinde-o cu ajutorul unei spatule. Pune cel de-al doilea blat deasupra si lasa tortul sa ajunga la temperatura camerei.
Amesteca 6 linguri de cacao cu 2 cani de zahar, 2/3 de cana de lapte, 1/2 cana de unt si un varf de cutit de sare intr-o cratita, la temperatura medie. Amesteca mixul pana cand incepe sa fiarba si apoi ia vasul de pe foc. Lasa-l sa se raceasca 3-4 minute si adauga o lingurita de esenta de vanilie. Omogenizeaza glazura cu ajutorul unui mixer si apoi intinde-o pe intreaga suprafara a tortului.
Cum se serveste tortul racoritor cu ciocolata si menta
Acest desert bogat si cremos este destul de dulce, asa ca iti va prinde bine un pahar cu apa minerala rece alaturi de el. Il poti servi si cu un frappe, dar ai grija la numarul de calorii.
Sursa foto: twotinykitchens.com