Desertul din ciocolata calda topita este pe placul intregii familii si se face in numai 40 de minute. Poti face acest desert si cand ai musafiri cu copii sau la alte ocazii speciale , precum sarbatorile de iarna.
Ingrediente pentru desert din ciocolata calda topita
- 1 1/2 cani zahar
- 1/2 cana cacao
- 2 linguri faina
- 1/8 lingurita sare
- 3/4 cana apa
- 3/4 cana + 1 lingura fulgi de ciocolata
- 1 lingura cafea pregatita
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 oua
- 1 albus de ou
- 10 capsuni, taiate in jumatate.
Cum se prepara desertul din ciocolata topita
Pune intr-o cratita 3/4 cana de zahar, praful de cacao, faina si sarea. Adauga treptat apa. Lasa la fiert pana da in clocot. Tine pe foc inca 2 minute, pana cand sosul se ingroasa. Ia cratita de pe foc si adauga fulgii de ciocolata, cafeaua si vanilia. Amesteca pana obtii un sos neted si pune-l intr-un castron.
Bate ouale in alt recipient impreuna cu albusul de ou pana obtii o pasta ferma. Adauga treptat restul de zahar si bate pana cand spuma se intareste. Pune spume in sosul de ciocolata. Transfera compozitia in recipiente mici pentru cuptor de tip briosa si lasa-le la 225 grade pentru 20 de minute.
Cum se serveste desertul de ciocolata calda topita
Se serveste cu bucati de capsuni proaspete.
Sursa foto: luculliandelights.com