Deserturi

#cornulete #retete de post #deserturi de post #cornulete cu bors

Desert delicios pentru Saptamana Mare: cornulete de post cu bors

Cornuletele de post cu bors se remarca prin textura lor frageda si cu siguranta iti vor aminti de perioada copilariei.

Ingrediente pentru cornulete de post cu bors

  • 150 ml de ulei
  • 100 ml de bors
  • 25 g de drojdie
  • 400 g de faina
  • 3-4 linguri de apa calda
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 borcan de gem de fructe
  • zahar pudra (optional)

Cum se prepara cornuletele de post cu bors

Amesteca uleiul cu borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si cu apa calda. Incorporeaza, treptat, faina si vei obtine un aluat suficient de dens si usor de manevrat. Lasa-l la dospit o jumatate de ora, apoi presara faina pe un blat de lemn si intinde aluatul.

Decupeaza-l in forme de triunghi si pune cate o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce le-ai scos din cuptor, tavaleste-le prin zahar pudra, daca doresti.

Cum se servesc cornuletele de post cu bors

Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.

Sursa foto: sharemykitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului