Ingrediente pentru cornulete de post cu bors
- 150 ml de ulei
- 100 ml de bors
- 25 g de drojdie
- 400 g de faina
- 3-4 linguri de apa calda
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 borcan de gem de fructe
- zahar pudra (optional)
Cum se prepara cornuletele de post cu bors
Amesteca uleiul cu borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si cu apa calda. Incorporeaza, treptat, faina si vei obtine un aluat suficient de dens si usor de manevrat. Lasa-l la dospit o jumatate de ora, apoi presara faina pe un blat de lemn si intinde aluatul.
Decupeaza-l in forme de triunghi si pune cate o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce le-ai scos din cuptor, tavaleste-le prin zahar pudra, daca doresti.
Cum se servesc cornuletele de post cu bors
Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.
Sursa foto: sharemykitchen.com