Deserturi

#desert #desert cafea #prajitura ungureasca

Desert delicios pentru cafeaua de dimineata: prajitura ungureasca

Prajitura ungureasca este perfecta pentru micul dejun, se prepara foarte usor si iti va furniza suficienta energie pentru prima parte a zilei.

Ingrediente pentru prajitura ungureasca

  • 3 cani de faina
  • 1 cana de zahar brun
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 cana de lapte batut
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara macinata

Cum se pregateste prajitura ungureasca

Amesteca faina cu zaharul, cu untul, cu zaharul brun si cu sarea. Opreste o cana din acest amestec si pune-o separat.

Amesteca laptele batut cu ouale si praful de copt si incorporeaza compozitia in mixul cu faina. Pune aluatul intr-o tava unsa si adauga compozitia pastrata in cana deasupra. Presara scortisoara macinata si coace prajitura in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.

Cum se serveste prajitura ungureasca

Prajitura ungureasca este gustarea perfecta pentru cafeaua de dimineata, dar poate fi servita si alaturi de un ceai sau de un pahar de lapte cald.

Sursa foto: livingtheglutenfreelife.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului