Ingrediente pentru prajitura ungureasca
- 3 cani de faina
- 1 cana de zahar brun
- 1 cana de zahar
- 1 cana de unt
- 1/4 lingurita de sare
- 1 cana de lapte batut
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara macinata
Cum se pregateste prajitura ungureasca
Amesteca faina cu zaharul, cu untul, cu zaharul brun si cu sarea. Opreste o cana din acest amestec si pune-o separat.
Amesteca laptele batut cu ouale si praful de copt si incorporeaza compozitia in mixul cu faina. Pune aluatul intr-o tava unsa si adauga compozitia pastrata in cana deasupra. Presara scortisoara macinata si coace prajitura in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.
Cum se serveste prajitura ungureasca
Prajitura ungureasca este gustarea perfecta pentru cafeaua de dimineata, dar poate fi servita si alaturi de un ceai sau de un pahar de lapte cald.
Sursa foto: livingtheglutenfreelife.wordpress.com