Dupa atatea bunatati nesanatoase si grele savurate cu ocazia Pastelui, ai nevoie de un desert usor, precum placinta racoritoare cu capsuni.
Ingrediente pentru placinta cu capsuni
- 90 g de branza cremoasa
- 1/2 ceasca de zahar
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- 1/2 lingurita de esenta de migdale
- 1 ceasca de smantana lichida
- o foaie de placinta copata
- 1/3 ceasca de zahar
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1/3 ceasca de apa
- 1/3 ceasca de sirop de grenadine
- 1 lingura de suc de lamaie
- 2 cesti de capsuni
Cum se prepara placinta capsuni
Amesteca branza cremoasa cu zaharul si incorporeaza esentele de vanilie si de migdale. Intr-un alt vas, bate smantana pana cand se intareste si apoi incorporeaza mixul de branza. Asaza foaia de placinta intr-o tava, adauga aceasta crema peste ea si las-o la racit.
Amesteca intr-o cratita 1/3 ceasca de zahar si amidonul de porumb, indoaie amestecul cu apa si adauga siropul de grenadine si sucul de lamaie. Fierbe sosul la temperatura medie timp de 5 minute si lasa-l la racit. Amesteca-l cu capsunile si pune-l deasupra prajiturii cu branza cremoasa.
Cum se serveste placinta capsuni
Acest desert asemanator cheesecake-ului se serveste rece, alaturi de un suc proaspat de fructe.
Sursa foto: jellomoldmistress.com