Deserturi

#inghetata #dependenta inghetata #curiozitati inghetata

Curiozitati despre inghetata, cel mai popular desert al verii

Credeai ca inghetata, acest desert racoros si savuros al verii, s-a dezbracat de toate secretele in fata ta? Ai gustat toate aromele, ai incercat toate variantele si ai savurat combinatii inedite, bucurandu-te de cele mai ascunse gusturi ale acestui desert savuros. Insa cat de bine cunosti cu adevarat inghetata si particularitatile ei? Iata cateva lucruri mai putin stiute despre cel mai popular desert al sezonului cald!

Inghetata de vanilie este cea mai populara din lume

Daca aveai impresia ca ciocolata este cea mai cunoscuta aroma in ceea ce priveste inghetata, se pare ca vanilia este, de fapt, "fruncea". Inghetata de vanilie este considerata prima alegere a tot mai multor oameni de pe glob, capatand o notorietate mai mare decat ciocolata.

Finlandezii sunt cei mai mari consumatori de inghetata

In cazul in care credeai ca inghetata este populara in tarile calde, te inseli. Se pare ca finlandezii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de inghetata, desi clima lor nu se "asorteaza" foarte bine cu specificul acestui desert.

In cat timp mananci o inghetata

Unii cercetatori au fost curiosi cam de cate ori este nevoie sa lingi o inghetata pana sa o termini si au descoperit ca, in medie, se rezuma la 50 de astfel de miscari.

Originile inghetatei dateaza inca din secolul 2 i.e.n

Desi nu exista o data oficiala a aparitiei primei inghetate in lume, se spune ca acest desert dateaza inca din Grecia Antica, in secolul al 2-lea i.e.n. Se pare ca, pe atunci, Alexandru cel Mare savura un produs asemanator, preparat din gheata aromata cu miere si nectar.

Celebrul cornet de inghetata a fost inventat de un producator de vafe (waffles)

Cornetul de inghetata a aparut in 1904, in SUA, iar inventarea lui a fost, pur si simplu, intamplatoare. Lansarea lui a avut loc la un mic targ din St. Louis, unde un vanzator de inghetata a rugat un producator de vafe sa ii prepare niste forme in care sa serveasca inghetata.

Inghetata creeaza dependenta

Daca pana acum, glumeai cand spuneai ca esti dependenta de inghetata, cercetatorii aduc date si informatii stiintifice care certifica aceasta placere adictiva. Cu alte cuvinte, nici nu minti, nici nu glumesti.

Potrivit unui studiu american, consumul de inghetata creeaza acelasi tip de dependenta pe care il dau drogurile. Explicatia consta in faptul ca nu se activeaza suficient zonele din creier responsabile cu gestionarea recompenselor, atunci cand mananci inghetata.

Sursa foto: Interactive.wxxi.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului