Deserturi

#tort cafea #preparare tort #tort #desert #retete tort

Cum sa prepati un tort cu blat si crema de cafea ca la mama acasa!

Indiferent cat de sofisticate sau practice sunt torturile cumparate din cofetarii, nicio reteta, oricat de rafinata ar fi, nu se compara cu tortul cu blaturi si creme facute in casa, care iti aduc aminte de gustul copilariei tale! Descopera o reteta simpla, dar delicioasa de tort in doua straturi, cu gust garantat ca la mama acasa!

Ingrediente pentru tortul cu blat si crema de cafea:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita de praf de copt

Pentru crema:

  • 115 g unt nesarat, moale
  • 1 1/2 lingurite de ness (cafea instant)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 linguri de lapte
  • 700 g zahar pudra
  • 120 g ciocolata neagra (de menaj)

Cum se prepara tortul cu blat si crema de cafea:

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu sare si adauga apoi zaharul. Mixeaza-le pana se formeaza o pasta densa, ca pentru bezele. Freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi toarna totul peste albusuri. Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaz-o treptat in amestecul de ingrediente umede, cu miscari circulare, de sus in jos.

Imparte compozitia in doua. Ia doua forme de tort cu diametrul de 22 cm. Asaza fundul unei forme pe hartie de copt si decupeaza circumferinta acestuia, apoi asaz-o in interior, dupa ce ai uns-o cu putin unt sau ulei. Toarna jumatate din aluat si baga-l la cuptor, timp de 30 de minute, la foc mediu. Procedeaza la fel si cu cealalta portie de aluat.

Daca vrei un blat mai gros si mai inalt, pe care sa il tai in doua, coace-l intr-o forma de 24 de cm. Dupa ce blaturile s-au copt, scoate-le si pune-le la racit, pe un gratar. Le poti lasa chiar si cateva ore la frigider, inainte sa montezi tortul.

Intre timp, prepara crema de cafea: amesteca nessul cu vanilia si doua linguri de lapte intr-un bol mic. Separat, freaca untul si zaharul cu mixerul. Intre timp, topeste ciocolata la microunde sau bain marie. Adauga ciocolata topita si amestecul de cafea peste unt si amesteca-le bine cu mixerul, pana se incorporeaza toate ingredientele. Adauga si restul de lapte, pentru a subtia crema si a o modela mai usor.

Montarea tortului: Daca ai facut doua blaturi, asaza prima bucata pe un platou de tort si toarna 1/4 din crema de cafea.

Asaza celalalt blat peste glazura si imbraca tortul cu restul de crema, avand grija sa pastrezi o parte si pentru decor.

Sursa foto: completelydelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului