Ingrediente pentru inghetata de fructe:
- 1 cana de piure de zmeura
- 1 cana de piure de caise
- 1 cana de piure de prune
- 3 banane mici, bine coapte
- suc proaspat de lamaie
Cum se prepara inghetata de fructe:
Piureurile de fructe le poti obtine foarte usor prin blenduirea fructelor si apoi strecurarea lor pentru eliminarea samburilor (in special in cazul zmeurei), dar si cojilor inestetice de prune.
In trei boluri separate adauga piureurile de fructe si mparte zeama de lamaie in mod egal. Amesteca bine. Paseaza apoi bananele si adauga cate o banana bine pasata in fiecare piure. Amesteca pana la omogenizare. Optional, daca doresti sa iasa mai dulce, mai poti adauga putina miere sau indulcitor.
In forme speciale pentru inghetata pe bat adauga mai intai cate un strat din piureul de caise. Adauga apoi, cu grija pentru a nu se amesteca, cate un strat din piureul prune si la final pe cel de zmeura.
Introdu un bat pentru inghetata in mijloc si pune formele in congelator, peste noapte.
Serveste inghetata simpla sau alaturi de fructe proaspete in zilele caniculare de vara.
Sursa foto: youtube.com