Deserturi

#fursecuri ovaz #retete fursecuri #fursecuri

Cum sa prepari fursecuri cu ovaz delicioase

Vrei sa prepari cele mai bune fursecuri cu ovaz? Ovazul este ideal pentru rajituri sanatoase, care nu sunt doar satioase, dar sunt si ideala in curele de slabire. Iata, asadar, cum poti prepara fursecuri sanatoase cu ovaz, pe care le poti consuma alaturi de cafea la micul dejun. 

Ingrediente:

  • 220 g de fulgi de ovaz;
  • 140 g de unt;
  • 2 oua;
  • 180 g de zahar;
  • 150 g de faina;
  • 1 plic praf de praf;
  • un praf de sare.

Intr-o tigaie adauga fulgii de ovaz si prajeste-i timp de 6-7 minute, apoi pune-I intr=un recipient, la racit. Cand au ajuns la temepratura camerei pune-i in robotul de bucatarie si macina-i

Intr-un bol adauga untul, la temepratura camerei, sarea si zaharul si mixeaza pana obtii o spuma. Adauga apoi ouale si contunua sa mixezi pana la omogenizare. 

Opreste mixerul si toarna peste aluat fulgii macinati, faina, praful de copt si amesteca usor cu o spatula, pana la incorporare. Acopera bolul cu folie alimentara sau cu o punga si lasa-l la frigider timp de 15 minute.

Intre timp pregateste una sau doua tavi pe care sa le tapetezi cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Cu o lingura sau cu o spatula de inghetata ia cate putin din aluat si asaza-l direct in tava, la distanta considerabila intre ele, deoarece se vor intinde si lip in timpul coacerii.

Coace fursecurile timp de 15-16 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare