Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 g faina
- 1 pahar lapte
- 50 g drojdie
- 150 g unt
- 3 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 1 ou pentru a unge coca inainte de coacere
Pentru umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- 1 lingurita faina
- un praf de sare
- vanilie si zahar dupa gust
Cum se prepara
Pune faina intr-un vas apoi adauga untul. Dupa ce acesta se incorporeaza se adauga laptele treptat, in care amesteci in prealabil drojdia, zaharul si sarea. Se framanta pana cand aluatul capata consistenta si nu se mai lipeste de vas. Se lasa la crescut timp de 3 ore.
Dupa ce creste suficient, se intinde foaia de aluat si se taie in patrate cam de 10 centimetri, peste care se pune o lingura de umplutura. Pentru aceasta trebuie sa amesteci branza de vaci cu oua, faina, smantana, praful de sare, vanilia si zaharul. Se aduc colturile spre centru pentru a se obtine forma de plic si se lipesc. Se pot unge cu ou daca vrei sa prinda luciu. Se pun apoi intr-o tava la cuptor.