Ingrediente pentru gogosile tavalite in scortisoara
- 250g faina
- 30g unt
- 100 ml lapte cald
- 1 ou
- ½ cubulet de drojdie proaspata
- 40g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- coaja rasa de la o jumatate de portocala
- 50 ml apa calda
- un praf de sare
- ½ cana alb
- 1 lingurita de scortisoara
Cum se prepara gogosile tavalite in scortisoara
Intr-un castron sfarama drojdia si adauga cele 40 de grame de zahar, dar si zaraul vanilinat. Toarna trepatat apa si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Separat, intr-un castron pentru mixer adauga untul si mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale in compozitie si adauga sarea si coaja de porocale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena apoi toarna amestecul de drojdie si laptele. La final incorporeaza treptat faina.
Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul si taie gogosile. Prajeste-le in ulei incins.
Scoate gogosile pe un prosop de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina surplusul de grasime.
Intr-o farfurie adauga zaharul alb si scortisoara si amesteca bine. Tavaleste gogosile prin acest amestec cat sunt calde.
Cum se servesc gogosile tavalite in scortisoara
Gogosile tavalite in scortisoara sunt excelente alaturi de o cana de cafea sau de ceai.
Sursa foto: biggerbolderbaking.com