Ingrediente pentru gogosile cu mere si scortisoara
- 1 cana faina
- 1 lingura de zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2/3 cana lapte
- 2 oua batute
- 1 lingura ulei
- 2 cani mere (decojite si tocate sau rase)
- 2 linguri de scortisoara
- 1 cana de zahar cu scortisoara
Cum se prepara gogosile cu mere si scortisoara
In primul rand, se amesteca intr-un vas mare faina, o lingura de zahar, praful de copt, sarea si cele doua lingurite de scortisoara. Se adauga laptele, ouale batute si uleiul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, apoi se incorporeaza merele tocate marunt sau rase pe razatoarea mare.
Se incinge ulei in cantitate suficienta intr-o tigaie sau oala adanca. Se ia cate o lingura din compozitie si adauga gogosile in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, apoi se socot pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de grasime.
Pune intr-un castron cana de zahar cu scortisoara si adauga gogosile in acestea. Agita-le bine pentru a se inveli in amestec si pune-le pe un platou.
FOTO: freepik.com