Deserturi

#mere si scortisoara #gogosi cu mere #gogosi

Cum sa prepari cele mai bune gogosi cu mere si scortisoara

Gogosile cu mere si scortisoara sunt un desert delicios, perfect pentru orice moment al zilei. Datorita combinatiei dulci de mere si scortisoara, acestea sunt ideale pentru a fi savurate cu o cana de ceai sau cafea. In acest articol, vom arata pasii necesari pentru a prepara cele mai bune gogosi cu mere si scortisoara, pentru a te bucura alaturi de cei dragi tie de un desert savuros si proaspat, fara sa mergi la patiserie. 

 

Ingrediente pentru gogosile cu mere si scortisoara

  • 1 cana faina
  • 1 lingura de zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana lapte
  • 2 oua batute
  • 1 lingura ulei
  • 2 cani mere (decojite si tocate sau rase)
  • 2 linguri de scortisoara
  • 1 cana de zahar cu scortisoara

Cum se prepara gogosile cu mere si scortisoara

In primul rand, se amesteca intr-un vas mare faina, o lingura de zahar, praful de copt, sarea si cele doua lingurite de scortisoara. Se adauga laptele, ouale batute si uleiul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, apoi se incorporeaza merele tocate marunt sau rase pe razatoarea mare.

Se incinge ulei in cantitate suficienta intr-o tigaie sau oala adanca. Se ia cate o lingura din compozitie si adauga gogosile in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, apoi se socot pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de grasime.

Pune intr-un castron cana de zahar cu scortisoara si adauga gogosile in acestea. Agita-le bine pentru a se inveli in amestec si pune-le pe un platou. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare