INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#zile de toamna #zile reci de toamna #cornuri pariziene

Cum sa prepari cele mai bune cornuri pariziene cu mere, ideale pentru zilele reci de toamna

 

Un mic dejun perfect, rapid de gatit si cu care precis iti vei rasfata familia il reprezinta cornurile pariziene cu mere. Veti avea parte de o aroma inconfundabila a merelor suculente si de aluat pufos.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns aluatul

Pentru umplutura:

  • 5-6 mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura gris

Cum se prepara cornurile cu mere

Mai intai ocupa-te de aluat si pregateste o maia de drojdie. Intr-un bol, amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana la lichefiere, apoi adauga 2-3 linguri de lapte cald. Omogenizeaza bine maiaua de drojdie si las-o deoparte timp de 10 minute, pana isi dubleaza volumul. Trece faina prin sita in bolul in care vei framanta aluatul. Intr-un alt bol amesteca ouale cu un praf de sare si zaharul. Adauga untul topit si esenta de vanilie. In mijlocul fainii adauga mai intai amestecul de drojdie si lapte, apoi compozitia de oua. Amesteca aceste ingrediente cu faina din bol pana cand obtii un aluat omogen. Framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Acopera bolul cu o folie si lasa totul la dospit. 

Cum sa prepari umplutura de mere

Curata merele de coaja si da-le pe razatoare. Pune o tigaie mare pe flacara aragazului si topeste untul in ea. Adauga merele rase, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara si amesteca-le usor. Lasa sa se gateasca la foc mediu pentru 10-15 minute sau pana cand siropul se reduce. Adauga si grisul pentru a absorbi excesul de lichid. Lasa apoi compozitia a racit. 

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, presara faina pe masa si scoate-l din bol. Intinde-l intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5 centimetri. Sectioneaza foaia de aluat in dreptunghiuri de aproximativ 10x6 centimetri. La unul din capetele fiecarui dreptunghi pune cate o lingura din compozitia de mere. Impatureste apoi aluatul pornind de la capatul cu umplutura peste fasiile formate. Pune cornurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, la distanta de 5 cm intre ele. Lasa totul la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand cornurile se rumenesc.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului